Wie zijn wij


Rommert Cazemier


Toen ik pas begon met het zoeken van vogels, ging ik altijd kijken in mijn naaste omgeving. Als je dat een tijdlang hebt gedaan, ken je de soorten wel, die hier gewoonlijk voorkomen. Inmiddels was ik lid geworden van de J.N.M. en ging naar excursies en kampen van deze vereniging naar andere bekende vogelgebieden in Nederland. Op deze manier heb ik veel vogels leren kennen.


Enkele jaren later ging ik me meer interesseren voor de zeldzamere soorten. Doordat je vaker het veld in gaat op zoek naar allerlei vogels, kom je ook in contact met andere vogelaars. Daar maakte ik kennis met vogelaars, die heel fanatiek achter zeldzame vogels aan zaten. Zulke mensen noemt men Twitchers. Na verloop van tijd werd ik zelf ook steeds fanatieker. Ik ben soortenlijsten gaan bijhouden. En ik begon het leuk te vinden van diverse vogels foto's te maken.


Ondertussen ben ik lid geworden van de Dutch Birding Association en ben in het bezit gekomen van een "pieper", zodat ik nu dadelijk gewaarschuwd word, als er ergens in Nederland een bijzondere vogel opduikt.


Doordat ik vlak bij het Lauwersmeer woon kom ik hier vaak. Hierdoor weet ik ook vrij veel van dit gebied en daar gaat deze site over. Naast de gebieden in het Lauwersmeer staan hier ook beschrijvingen van andere leuke vogelgebieden in Noord Nederland. Verder staan er actuele waarnemingen en veel foto's op deze site.


Rommert Cazemier
(06) 228 60 777
rommert@lauwersmeer.com
Rommert Cazemier
Rommert Cazemier

Gert Cazemier


Mijn hobby is het maken van computerprogramma's. In een computerblad stond een cursus om een website te maken. Op mijn werk bouwen collega's aan een website en daar heb ik veel van geleerd. Nadat ik de cursus had gedaan, wilde ik een grotere site maken. Het maken van een website zonder inhoud is niet erg leuk. Zodoende kwamen wij op het idee een website over vogels te gaan maken. Dat is deze site geworden. Mijn broer levert de inhoud van de site en ik maak de programma's om de site te onderhouden.


Gert Cazemier
(06) 109 15 742
gert@lauwersmeer.com
Gert Cazemier

Een reactie per E-mail of een vermelding in ons gastenboek zouden wij erg op prijs stellen.


Veel kijkplezier!!