Top-0f-Holland Vogeldag

Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 08 feb 2013 19:30

Het gaat weer los, het komt er weer aan: de volgende editie van de ToH Vogeldag! Bekend recept, bekende formule, maar dit jaar hopelijk met verrassend weer (zou het een keer droog blijven?) en een knaller van een winnende soort!?
Een nieuwtje dit jaar: er komt een excursiemogelijkheid. Tegen een belachelijk kleine vergoeding kun je een dag mee met ervaren vogelaars langs de mooiste en meest veelbelovende vogelgebieden in de noordelijke drie provincies. Hierover en over alles wat je nog meer wilt en moet weten over de dag vind je binnenkort op www.lauwersmeer.com (inschrijven) en vooral ook op onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/#!/topof.holland
Huiswerk voor iedere zichzelf respecterende vogelaar, beginnend of gevorderd, fanatiek of rustig en ontspannen: word onze vriend op FB en houd zaterdag 18 mei vrij!
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 13 feb 2013 18:16

Zaterdag 18 mei 2013: Top-of-Holland Vogeldag!
De ToH Vogeldag: een dag vogels kijken in al haar facetten! Fanatiek of rustig aan, alleen, in een team of onder begeleiding van deskundige gidsen, voor de prijzen of voor de lol, voor de soorten of om te leren, voor de foto’s of voor de herinneringen: iedereen die iets heeft met vogels en vogels kijken, alsmede met de noordelijke drie provincies (de Top-of-Holland) is welkom.

De ToH Vogeldag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip en tot één van de grootste vogelevenementen van het voorjaar! Dit jaar vindt de ToH Vogeldag plaats op ZATERDAG 18 MEI. Er is dit jaar keuze uit verschillende onderdelen, waarmee de Vogeldag meer dan ooit een dag is met het motto “voor elk wat wils”! * “Soort van de dag” Het traditionele recept waarmee de Vogeldag groot is geworden.
Alleen of in een team aanmelden, lekker vogelen en met vereende krachten zo veel mogelijk leuke soorten vinden en zo mogelijk met elkaar delen. Het maakt niet uit waar of hoe lang je op pad gaat, zo lang je maar blijft binnen het werkgebied van de Top-of-Holland, oftewel de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.
De dag wordt om 19.00 uur gezamenlijk afgesloten met de feestelijke prijsuitreiking. Voor degene die het geluk of de wijsheid heeft om de beste soort van de dag te vinden, stelt onze sponsor www.fotosipkes.nl / www.verrekijkerwinkel.nl uit Groningen een prachtprijs beschikbaar: een Berno Classic C3570T carbonstatief plus statiefkop 56 ter waarde van €548,-! Daarnaast verloot Foto Sipkes onder diegene die http://www.facebook.com/FotoSipkes van een “like” voorziet én deelneemt aan de ToH Vogeldag een Swift Raven verrekijker ter waarde van €149,-!
Opgeven kan via mail (topofholland@gmai.com), onze Facebookpagina (www.facebook.com/topof.holland) of via de aanmeldknop op www.lauwersmeer.com (knop Top-of-Holland). Onthoud: je kunt alleen voor de prijzen in aanmerking komen wanneer je je ook hebt opgegeven.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om je onder begeleiding van ervaren gidsen rond te laten leiden langs de prachtigste gebieden in de Top-of-Holland. We bieden twee excursies aan: Excursie 1 gaat langs enkele van de topgebieden in het noorden en legt de nadruk op de ontspanning, het herkennen van soorten en het genieten van de prachtige en afwisselende landschappen die de noordelijke provincies te bieden hebben. Omdat we verschillende
habitats zullen bezoeken, hopen we uiteindelijk met een mooie, afwisselende daglijst af te sluiten. Blauwborst, Roerdomp, Wielewaal, Fluiter, Baardman, Grauwe Kiekendief, Kemphaan, zo maar wat soorten die vrijwel gegarandeerd zijn, en we zullen natuurlijk alles op alles zetten om ook specialiteiten als Zeearend en Grauwe Klauwier in de kijker te krijgen! Excursie 2: Wil je zo veel mogelijk schaarse en zeldzame vogels zien en meteen op meldingen van leuke soorten af? Dan kun je je aansluiten bij excursie 2. We maken een route langs de meest veelbelovende plekken voor schaarse en zeldzame vogels, maar kunnen en zullen meteen van de route afwijken wanneer er ergens een zeldzaamheid opduikt. We hopen aan het eind dus op een lijst met zo veel mogelijk knallers, en zullen ondertussen natuurlijk ook proberen zelf goede soorten te vinden. Voor beide excursies geldt dat je voor je in principe voor eigen vervoer moet zorgen, maar we zullen onder de aanmelders uiteraard proberen om zo veel mogelijk te carpoolen. De excursies starten om 8.30 uur vanuit Groningen en gaan door bij een minimum aantal van vijf deelnemers. De kosten voor beide excursies bedragen slechts €15,- per persoon.

Aanmelden kan middels een email of een bericht via Facebook. Vermeld in de aanmelding contactgegevens en voor welke excursie je je aan wilt melden.
* Fotografieworkshops: Tijdens de ToH Vogeldag biedt onze sponsor www.ineziatours.nl iedereen gratis de kans om de eerste stappen te zetten op het gebied van digitale fotografie en/of digiscopie. Gedurende de dag zullen er verschillende workshops gegeven worden door de professionele fotografen van Inezia Tours. Het zou ons niet verbazen wanneer je na de workshops zo enthousiast bent geworden dat je één van de fotografiereizen van Inezia Tours wilt boeken. Kijk alvast eens op http://www.ineziatours.nl/soort-reis/fotografiereizen waar de workshops toe zouden kunnen leiden! Aanmelden kan weer via een mail of via Facebook; geef daarin aan of je geïnteresseerd bent in de fotografie- of de digiscoopworkshop.

Daarnaast biedt Inezia Tours de maker van de beste vogelfoto van de dag ook nog een mooie prijs aan; houd daarvoor www.facebook.com/topof.holland in de gaten! Voor alle informatie, aanmelden en meer, houd de volgende bronnen in de gaten: - Onze Facebookpagina: www.facebook.com/topof.holland “Like” ons en je blijft snel en compleet op de hoogte van alle ontwikkelingen. - Twitter: @vogeldag - www.lauwersmeer.com - Ons mailadres: topofholland@gmail.com Graag tot ziens op 18 mei 2013! Martijn Bot Bart-Jan Prak
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 18 feb 2013 18:52

Via de knoppen Top of Holland en dan Vogeldag kun je je inschrijven voor deze dag.
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 30 maart 2013 11:28

Beste mensen,

In het kader van planning zouden we graag zo spoedig mogelijk een beeld hebben van het aantal deelnemers. Mocht je dus 18 mei al in de agenda hebben staan, ben je dus van plan om mee te doen, maar heb je je nog niet aangemeld, zou je dat dan één dezer dagen willen doen? Het kan via onze FB-pagina, via www.lauwersmeer.com (knop ToH), of via een mail naar topofholland@gmail.com. Deelnemen kan dus aan:
- De traditionele en wel bekende vorm van de ToH Vogeldag, dus met z'n allen zelfstandig vogelend op zoek naar veel en mooie soorten (met kans op prachtprijzen aangeboden door Foto Sipkes Groningen / www.verrekijkerwinkel.nl en Scopac)
- Één van de twee georganiseerde excursies: een fanatieke (route langs zo veel mogelijk zeldzaamheden) of een ontspannen (een vooraf bepaalde route langs de mooiste gebieden in de ToH) versie, beide onder begeleiding van ervaren lokale vogelaars. Kosten: 15 euro
- Een van de gratis workshops op locatie: vogelfotografie en/of digiscopie, onder begeleiding van zeer ervaren fotografen en aangeboden door www.ineziatours.nl
Graag tot 18 mei in ons mooie noorden en.... zegt dit voort!
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 04 apr 2013 15:50

Beste ToH-deelnemers (Wát? Heb je je nog niet opgegeven??),
Zoals aangekondigd stelt Scopac een fonkelnieuwe Scopac statiefdrager beschikbaar op de Vogeldag 2013. Na enig nadenken heeft het bestuur besloten dat dit hebbedingetje op de rug zal verschijnen van de deelnemer die de mooiste, sfeervolste grappigste, ontroerendste of domweg populairste foto weet te maken tijdens de Vogeldag. Echter, dit mag geen foto zijn waarop een vogel de hoofdrol speelt, maar moet er één zijn die op diverse websites in de categorie "overige foto's" geplaatst zou worden. Vooruit, als op de foto een Woestijngrasmus staat die op de schoen van een vogelaar van de meizon geniet, dan zijn we eventueel bereid een uitzondering te maken.... Iedereen maakt zodoende kans op deze prijs, want de winnende plaat kan prima met je smartphone tot stand komen.
Wie de populairste foto maakt, bepalen jullie. Wij maken uit alle inzendingen (topofholland at gmail.com) een voorselectie, waarna we de foto's op onze Facebook-pagina posten. Wie de meeste duimpjes omhoog weet te krijgen, wint.
Ben je benieuwd naar prijs? Kijk op www.scopac.co.uk voor een voorbeeld. Let wel: het model dat wij weggeven is zo nieuw dat 'ie zelfs nog niet op de website te vinden is! Succes alvast!
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 18 maart 2014 21:20

3 mei 2014 is het weer zover! De jaarlijkse Top of Holland Vogeldag. Meer info en inschrijven voor deze dag via de knoppen Top of Holland en dan Vogeldag.
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Top-0f-Holland Vogeldag

Berichtdoor Rommert » 29 apr 2014 06:53

Vergeet je niet op te geven voor de vogeldag van komende zaterdag!
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22


Keer terug naar Excursies/Reizen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron