Ranglijsten

Ranglijsten

Berichtdoor Rommert » 07 feb 2013 09:48

Ranglijsten:

Om je ranglijst te kunnen bijhouden of een nieuwe ranglijst te kunnen starten moet je eerst inloggen op de site.

Dit kan via het Forum. Via de knop Registreren moet je eerst geregistreerd zijn. Doorloop het inschrijven en dan ben je ingelogd.
Als je je hebt ingeschreven moeten wij de inschrijving nog goedkeuren voordat je toegang krijgt tot het forum/ranglijsten. Dit moet omdat er anders een heleboel spam en reclame op het forum komt.

Als je ingelogd bent ga je op de hoofdpagina naar Waarnemingen en dan Eigen ranglijst. Hier kun je kiezen uit de vier verschillende Ranglijsten (Lauwersmeer – Friesland – Groningen en Drenthe) en kun je je ranglijst samenstellen. Dit doe je door in de kolom links een soort aan te klikken en dan op het pijltje naar rechts te drukken. Je eigen ranglijst verschijnt dus in de rechter kolom en deze wordt automatisch opgeteld en onthouden. Ben je klaar met je lijst moet je de score met je woonplaats naar mij doormailen en dan zet ik je in de lijst op de site.

Rommert.
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22

Re: Ranglijsten

Berichtdoor Rommert » 15 sep 2013 09:44

Handleiding:

- Eerst inloggen op het forum;

- Ga naar: Waarnemingen, Eigen ranglijst;

- Selecteer het juiste gebied (Friesland, Groningen, Drenthe, Lauwersmeer of Top of Holland). Het herstellen moet per gebied.

- Selecteer “Overhalen eigen ranglijst vanaf de oude site”.

- Als de oude ranglijst gevonden wordt, dan wordt deze nu getroond. Als geen enkele soort is geselecteerd dan zijn de oude ingevulde gegevens niet gevonden. Zie hieronder.

- Druk op “Overnemen” en de lijst wordt bijgewerkt.Als dit niet werkt kan het volgende aan de hand zijn:

- Gebruik dezelfde computer, dezelfde gebruikersnaam en dezelfde browser (Internet Explorer, Firefox) als die gebruikt was met de oude site. Als je inmiddels een andere computer gebruikt dan kunnen de ranglijsten niet hersteld worden;

- De oude site maakte verschil tussen http://www.lauwersmeer.com en http://lauwersmeer.com (met of zonder www zijn verschillende sites!). Probeer beide om de gegevens over te halen;

- De oude site maakte gebruik van cookies (tijdelijke internet bestanden). Als deze inmiddels verwijderd zijn, dan zijn de oude ingevulde ranglijsten ook verdwenen en kunnen dan niet meer hersteld worden.
Rommert
 
Berichten: 840
Geregistreerd op: 06 sep 2008 20:22


Keer terug naar Internet

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron